Battlefield: Bad Company 2 İnceleme & Sistem Gereksinimleri

Bu yazı Beyzanur Dogan tarafından tarihinde girilmiştir.

Savaş aletleri, askeri araçlar hepimizin ilgisini çeker. Her ne kadar günlük hayatta bunlara ulaşmamız, hele ki kontrolünü ele geçirmemiş neredeyse imkansızdır. Fakat iyi hazırlanmış savaş oyunları bütün bunları fazlasıyla sunuyor. Battlefield serisi de hiç şüphesiz en başarılı serilerin başında geliyor. Büyük çatışmalar, helikopterler, uçaklar, botlar ve daha pek çok savaş aletlerini bu oyun dizisinde görebiliyoruz.

Bad Company serisinin ikincisi olan Battlefield: Bad Company 2 oyununda bizi bir önceki oyunda yer alan muzip kahramanlar Sweeywater, Marlowe ve Haggard karşılıyor. Bunlar arasındaki atışmalar ve eğlenceli diyaloglar sayesinde oyuna rahatlıkla adapte olabiliyorsunuz. Oyunun en güzel yanlarından birisi de çevre. Çevre sürekli değişiyor. Rusya’nın karlı dağları, ormanlar, çöller, Japon adaları gibi pek çok ortamda deneyim yaşıyorsunuz. Yine ortam, etrafınızın yıkılması ile de değişiyor. Evler yıkılıyor, ağaçlar devriliyor, arabalar patlıyor ve siz bütün bunlar arasında ilerlemeyi sürdürüyorsunuz.

Battlefield: Bad Company 2 Grafik ve Oynanış Özellikleri

Battlefield: Bad Company 2 oyununun grafiklerine baktığımızda son derece başarılı ve yumuşak. Grafikler kayarcasına ilerliyor. Daha çok karakter merkezli olduğundan dolayı yüz modellerine olağanüstü dikakt edilmiş. Patlamada arta kalan parçalar, gölgelendirme efektleri, silah modellemeleri üst düzey. Fakat görüş mesafeniz ve görüş çerçeveniz biraz dar. Silah ile aranızı fazla mesafe koymak istememeiş olabilirler. Zaten herhangi bir rahatsızlık da vermiyor.

Battlefield: Bad Company 2’nin oynanışına baktığımızda evet multiplayer ağırlıklı bir oyun. Yaratıcılığın üst düzey olması beklenmeyebilir. Fakat bu kadar da çalınıp çırpılmamış olması gerekirdi. Eğer oyunlara aşina birisi iseniz aynı anda birkaç oyun oynuyormuşsunuz hissi veriyor. Sniper sahnesi Call of Daty’yi andırıyor. Donarak ölmemek için ateşin yanında kalma sistemi Crysis’i çağrıştırıyor. Tank sürme bölümünde, bir yeri düşmandan ele geçirme bölümünde de kopyacılık seziliyor.

Battlefield: Bad Company 2 dört çeşit oyun modu bulunduruyor. Conquest klasik Battlefield tarzı. A, B, C bölgelerini ele geçirip puan toplamaya dayalı. Rush’ta saldıran takımın ticketları bitene kadar savunan takım iki bölgeyi savunmaya devam ediyor. Squad Rush’da ise dörder kişiden oluşan dört takım tek bir bölgeyi ele geçirmeye çalışıyorlar.

Oyunun en başarılı yanlarından birisi de silah ve ekipman çeşitliliği. Bu konuda 90 civarı alternatif bulunuyor. Seviye atladıkça daha fazlasına sahip oluyorsunuz. Genel olarak Battlefield: Bad Company 2 beklentilerin üzerinde diyebiliriz. Bu yüzden rahatlıkla denetebilirsiniz.

Battlefield: Bad Company 2 Satın Al adresinden indirimli fiyatla oyuna hızlıca sahip olabilirsiniz!

Battlefield: Bad Company 2 Sistem Gereksinimleri

Minimum Sistem Gereksinimleri

  • İşletim Sistemi: Windows XP,
  • İşlemci: Core 2 Duo @ 2.0GHz,
  • Bellek: 2GB,
  • Ekran Kartı: 256 MB Video Card (ATI X1900 / GeForce 7800 GT),
  • DirectX®: DirectX 9, 10 ve11 support,
  • Depolama: 15 GB.

Önerilen Sistem Gereksinimleri

  • İşletim Sistemi: Windows Vista / Windows 7,
  • İşlemci: Intel Core 2 Quad ve üzeri,
  • Bellek: 2GB,
  • Ekran Kartı: 512 MB Video Card (ATI Radeon 4870 / GeForce GTX 260),
  • Denetleyici Desteği: Support for Logitech G15 ve G19 keyboard LCDs in multiplayer.


Uygun fiyatlı, spor, macera, aklınıza gelebilecek her kategoriden oyuna göz atmak için Oynasana.com ana sayfasını ziyaret edin ve fiyat avantajının tadını çıkarın!