VALORANT FPS ARTIRMA

Bu yazı Beyzanur Dogan tarafından tarihinde girilmiştir.

(FPS), grafik donanımınızın ekranınızda oluşturduğu saniyedeki çizim sayısı anlamına gelir. FPS değeri ne kadar yüksekse ekrana gelen görüntü o kadar akıcı olur. Oyun oynarken düşük fps (düşük kare hızı) problemini neredeyse bütün oyuncular yaşamıştır. Oyunun çalışmasında bir sıkıntı olmamasına rağmen grafikler ve ayrıntılar yoğunlaştığında görüntü donmaya ve takılmaya başlar. 

Valorant, minimum sistem gereksinimleriyle çok iyi donanıma sahip olmayan oyuncuların da iyi bir FPS oranıyla oynayabildiği oyunlardan biridir. Fakat bazı sistemsel eksiklikler ve ayarların doğru optimize edilmemesi sebebiyle oyuncular FPS konusunda oldukça sıkıntı yaşayabiliyor. Valorant’ta FPS değerinin yüksek olması düşmanı hızlı ve erken fark edebilmek için oyuncular tarafında oldukça önemli. Peki daha iyi bir FPS nasıl elde edilir? Daha hızlı CPU, daha fazla RAM veya daha iyi grafik kartı FPS i yükseltebilir, fakat bilgisayarınızda daha küçük değişiklerle de yüksek FPS değerleri elde edebilmeniz mümkün. Sizin için FPS yükseltmek için yapılması gerekenleri bir araya topladık.

1- Oyuna giriş yapıp “Görev Yöneticisi” kısmına girin. İşlemler sekmesinde Valorant’ın üzerine gelip sağ tıklayın. “Ayrıntılara git” yazısına tıklayıp gelen sayfada Valorant’a sağ tıklayın. “Benzeşmeyi ayarla” opsiyonuna tıkladıktan sonra gelen ekranda “CPU 0” seçilmişse tik işaretini kaldırın. Bu adımları takip ettikten sonra sisteminiz programlar arasında Valorant’a öncelik verir. Bu adımlarla donma sorununu azaltabilirsiniz.

2- Araştırmalar sonucunda Valorant’ta FPS sorunu yaşayan oyuncuların AMD sistem veya ekran kartına sahip olduğu belirtiliyor. Sorunun AMD sisteminde değil , performans ayarlarının doğru ayarlanamamasından kaynaklandığı belirtiliyor. AMD ekran kartı sürücü ayarlarına girerek "Instant Replay" özelliğini kapatın. Bu sayede FPS değerini yükseltebilirsiniz.

 3- Windows 10 kullanan oyuncuların takip etmesi gereken yol ise, "Bu Bilgisayar" üzerinde sağ tıklayıp "Özellikler" kısmına tıklayın.Gelen ekranın sağ tarafında bulunan "Gelişmiş Sistem Ayarları" seçeneğine tıklayın. Sonrasında "Gelişmiş" seçeneğinin altındaki "Performans" kısmından "Ayarlar" seçeneğini seçin. Açılan seçenekler arasından "En iyi performans için ayarla" seçeneğini işaretleyerek uygulayın. Bu adımlardan sonra FPS değerinizde yükseliş meydana gelecektir.



4- Valorant oynamaya başlamadan önce arka planda çalışan uygulamaları kapatmak da performansın artmasına yardımcı olacaktır. Görev Yöneticisi’ni açarak arka planda enerji harcayan ve kullanmadığınız uygulamaları kapatabilirsiniz. Bunun dışında “Başlangıç” sekmesinden bilgisayar açılırken otomatik olarak başlatılan uygulamaları görebilir ve kapatabilirsiniz.

 5- Sisteminiz masaüstündeki uygulamalara ve dosyaları önceliklendirir, dolayısıyla masaüstünüzü temiz tutmanız ve kullanmadığınız uygulama ve dosyaları temizlemeniz işletim sisteminizin hızına katkı sağlayarak oynadığınız oyunlardaki performansı artırabilir.

Oynasana en ucuz fiyat garantisiyle size Valorant keyfi sunuyor. Tüm ürünlerimize KDV dahildir, satın aldığınız ürünler gibi e-Faturanız da size Dijital olarak E-Posta yoluyla teslim edilecektir. Adresinize herhangi bir posta veya kargo ile fiziksel fatura gönderimi yapılmayacaktır. Ucuz ve ekonomik olarak hemen sen de Valorant vp satın al anında yükle ve oynamaya başla!