Valorant Karakterleri - Tüm Yetenekleri & Özellikleri (Rehber)

Bu yazı Beyzanur Dogan tarafından tarihinde girilmiştir.

League of Legends ile ismini duyuran Riot Games tarafından Unreal Engine 4 kullanılarak 5 yıldan uzun sürede geliştirilen Valorant, başarılı kapalı beta sürecinin ardından Haziran 2020’de oyuncularla buluştu. Henüz beta aşamasında bile pozitif yorumlar alan oyuna, piyasaya sürüldükten sonra sık sık güncellemeler ve yamalarla desteklendi ve bu sayede kısa sürede dünyada en fazla tercih edilen free to play oyunlardan biri haline geldi.

 

 

 

Valorant Oynanış ve Oyun Hakkında Genel Bilgilendirme

Birçok oyun modu olan Valorant’ın ana oyun modunda, 5’er oyuncudan oluşan iki takım rastgele seçilen bir haritada birbirlerine karşı mücadele ediyorlar. Bu modda respawn yani tekrar dirilme olmadığı için, revive yani diriltme özel yeteneği olan bir takım arkadaşından diriltemezseniz, bir kere öldünüz mü, maç bitene kadar oyuna dönemiyorsunuz. Bir takım bomba yerleştirmeye çalışırken, diğer takım onu engellemeye çalışıyor. Bombanın patlaması veya etkisiz hale getirilmesi ya da diğer takımın bütün oyuncularının etkisiz hale getirilmesi maç sonucunu belirliyor. Her maçın 100 saniye, yani 1 dakika 40 saniye ile sınırlandırılması, oyuncuların hızlı hareket etmeye zorluyor ve maçların tek bir oyuncu bulunamadığı, iyi saklandığı için sürüp gitmesini ve sıkıcılaşmasını engelliyor. 25 maçtan oluşan setleri 13 maçı kazanan takım kazanıyor. Bu şekilde oyunun heyecanı hiç dinmeyen devam ediyor.

Valorant Points (vp) Nedir?

Valorant Points kısaca VP, Valorant mağazasından oyun içi ürünleri satın almak için gereken Valorant sanal para birimidir. Valorant Skin Fiyatları oyun içi sağ üst köşede bulunan mağaza kısmında yer almaktadır. Mağaza kısmından ihtiyacınız olan Valorant Pointsi görebilirsiniz. Oyun içi mağazada vitrin, savaş bileti ile Valorant Skin Alma işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Mağaza Teklifler kısmında Valorant bıçak fiyatları yer almaktadır. 

Valorant Karakter Sınıfları

Valorant birçok diğer oyunda olduğu gibi oyunculara stilleri veya takımlarının dengesi adına seçebilecekleri farklı sınıflar sunuyor. Ancak Valorant’ın diğer oyunlardan farkı, sınıflar arasında güç, hız, zıplama yeteneği veya dayanıklılık açısından bir fark olmaması. Bütün karakterler bütün silahları kullanabildikleri gibi, her ajanın diğerlerine karşı belirgin üstünlükleri var. Valorant’ta sınıflar ve karakterler arasındaki genel fark özel yeteneklerin kullanımı, oyuna ve oynanışa etkileri. Haziran 2021 itibariyle 15 olan ajan sayısının oyuna yeni gelecek güncellemelerle artması bekleniyor.

Ajan sınıfları ve ajanlar dört gruba ayrılmakta. Bunlar;

  • Düellocu
  • Kontrol Uzmanı
  • Öncü
  • Gözcü

Oyuna ilk başladığınızda 15 ajanın tamamını seçmenize izin verilmiyor. Ajanlardan iki tanesini 5 ve 10 seviyeye geldiğinizde açabiliyorsunuz. Diğer ajanları açmak için ise oyunda bulunan kontratları yani görevleri tamamlamanız gerekiyor. Oyuna başlarken seçebileceğiniz 5 ajan ve genel özelliklerini ve yeteneklerini aşağıda bulabilirsiniz.

  • Brimstone

Kontrol uzmanı sınıfında olan Brimstone, oyuna yeni başlayan ve tür konusunda tecrübeli olan oyuncuların bile ilk tercih etmesi tavsiye edilen ajandır. Lakabı “Koca Adam” olan Brimstone, Amerika Birleşik Devletleri’nden maçlara katılmaktadır. Sahip olduğu özel yeteneklerle görmediği rakip oyunculara bile saldırabilen ajan, özellikle grup halinde dolaşan rakip oyunculara karşı daha etkilidir.

Kuvvet işareti Brimstone’un ilk ve en etkili yeteneklerinden biri. Bu yeteneği ile Brimstone yere kurduğu düzenek ile yakındaki takım arkadaşlarının daha hızlı ateş etmesini sağlayarak rakibin daha hızlı alt edilmesini sağlayabiliyor. Atıldığı bölgedeki herkese zarar veren yakıcı el bombası ise uzak mesafelerde kullanılabiliyor ve kısa süreli bir yangın başlatarak, içinden geçenlerin zarar görmelerini sağlıyor. Dumanlı hava sahası yeteneğini kullanarak Brimstone 20 saniye bir bölgedeki görüş mesafesini sıfıra düşürebiliyor. En üst düzey yeteneği olan uydu saldırısı ile, alanı terk etmeyen rakip oyunculara yüksek miktarda hasar verebiliyor.

  • Phoneix

Düellocu sınıfında yer alan Phoneix birçok oyuncunun favori ajanı. Alan etkili özel yeteneklere sahip olan ajan, öğrenmesi zor ancak en etkili karakterlerden biri oyunda. İngiltere’den maçlara katılan ajanın tarzı da hem ismini hem kökenini yansıtır cinsten.

Ateşten duvar, Phoneix’in ilk ve en önemli yeteneklerinden biri. Bir alanda ateşten duvar oluşturabilen Phoneix, hem rakip oyuncuların karşı tarafı görmesini engelleyebiliyor hem de duvardan geçmek isteyenlerin hasar almalarını sağlıyor. Falso yeteneği ile sağ ve solunda bulunan rakipleri kısa süreliğine kör edebilen ajan, zeminde kısa süreliğine sadece rakip oyunculara zarar veren bir yangın başlatan yakar top yeteneği ile de oldukça etkili olabiliyor. Phoneix’in en özel yeteneği ise yakardöner yeteneği olarak kendisini geçici olarak kopyalayabilmesi.

 

  • Sova

Öncü sınıfında yer alan Rus ajanın sloganı “Nereye kaçarlarsa kaçsınlar, onları bulacağım”. Baykuş dron özelliği ile haritada dolaşıp, rakiplerinizi bütün takım arkadaşlarınızın görebilmesi için işaretleyebilir, bu sayede tüm takım için çok büyük taktik avantaj elde edebilirsiniz. Şok oku, atıldığı noktaya patlayarak çevresindeki oyunculara zarar veren bir yetenek. İkincil atış modunda okun iki kere sekmesini sağlayabilir, köşelerin arkasındaki rakiplerinize zarar verebilirsiniz. Keşif oku, saplandığı noktaya yaklaşan rakipleri 35 saniye boyunca göstererek onların yerlerini öğrenmenizi sağlar. Rakipler tarafından yok edilebilir. İkincil modu şok okunda olduğu gibi iki kere sekebilir.

Avcının hiddeti, Sova’nın en güçlü özel yeteneğidir ve diğer oklardan üç kat menzile sahip, duvarları delebilen bir enerji patlamasıdır. Aynı zamanda bu saldırıdan hasar gören oyuncuların haritadaki yerleri de açığa çıkmaktadır.

 

  • Jett

Düellocu sınıfında yer alan Güney Koreli ajan, diğer ajanlardan daha hızlı ve çevik bir yapıya sahip ve bu yüzden alışması biraz daha uzun sürmektedir. Hafifle yeteneği ile diğer oyuncuların erişemeyeceği noktalara zıplayarak ulaşabilen ajan, rüzgar gibi yeteneği ile de bakılan yöne doğru çok hızlı bir zıplama gerçekleştirebiliyor.

Duman bulutu, oyuncuların içinden geçerken bir şey görmesini engelleyen bir alan oluştururken, oyunun tanıtımlarında da kullanılan keskin fırtına yeteneği ile ajan rakiplerine bıçaklar fırlatabiliyor. 5 adet bıçağı olan Jett, bunları teker teker veya hepsini bir kere de kullanabiliyor ve kullanılan bıçaklar etkisiz hale getirilen her rakiple yenileniyor.

 

  • Sage

Gözcü sınıfındaki Çinli ajanın yetenekleri kendini ve takım arkadaşlarını iyileştirmek ve koridorları kapatmaya odaklı. Oyundaki en önemli ajanlardan biri olan ve hem savunma hem de saldırı konularında etkin olan Sage, aynı zamanda önemli bir destek ajanı.

Bariyer küresi ile buzdan bir duvar yaratarak, oyuncuların istediği noktadan geçmesini engelleyebilen ajan, yavaşlatan küre yeteneği ile üzerinden geçer oyuncuları yedi saniyeliğine yavaşlatan bir alan oluşmasını sağlayabiliyor. Can küresi ile kendini veya takım arkadaşını iyileştirebilen Sage’in en büyük yeteneği ise diriliş. Diriliş ile Sage ölen takım arkadaşlarından birinin maça dönmesini sağlayabilmektir.

Sonradan Açılan Ajanlar

Oyunda daha 10 adet kilitli ajan bulunmakta ve bunlardan ikisinin kilitlerini 5. ve 10. seviyelere geldiğiniz zaman açabiliyorsunuz.

 

  • Viper

Kontrol uzmanı olan ve sloganı “kimse nefesini sonsuza kadar tutamaz” olan karakter, zehirli saldırıları ile bütün oyuncuların hasar alabilmelerine yol açıyor. Asit havuzu ile geçen oyuncuların geçerken ve geçtikten sonra 2 saniye boyunca hasar almalarını sağlayan bir alan yaratan Viper, zehirli bulut yeteneği ile içinden geçen oyuncuların hasar almalarını sağlayan ve maç boyunca aktif kalan bir alan yaratabilmektedir.

Zehirli bulut sahip olunan yakıt miktarına göre birden fazla kez uygulanabilir ve kurulduğu yerden kaldırılıp başka yere kurulabilir. Viper’ın ini yeteneği ile Viper, içinde kalan rakip oyuncuların canlarını aşağı çekebilmekte, görüş alanlarını engelleyen bir alan yaratır. Normalde 15 saniye süresi olan bu yetenek Viper’ın sahip olduğu yakıtın miktarına göre veya Viper bulutun içinde olduğu sürece uzatılabilmektedir.

 

  • Omen

Kontrol uzmanı bir ajan olan Omen daha çok tecrübeli oyuncuların tercih ettiği bir ajan. Gizli adım yeteneği ile belli bir menzil içinde bir yere ışınlanabilen ajan, paranoya yeteneği ile de bütün oyuncuların görüş yeteneklerinin düştüğü bir alan yaratabilmektedir. Karanlık örtü yeteneği ile başka bir boyuta geçebilen Omen, burada küreler yerleştirerek diğer oyuncular tarafından tespit edilemeyen ve görüşlerini azaltan alanlar oluşturulabilmekte.

Omen’in en önemli yeteneği gizli adım yeteneğinin bir adım ötesi olan gölgelerin içinden yeteneği. Bu özelliği ile haritanın herhangi bir noktasına ışınlanabilen Omen, bir anda rakiplerinin arkasında ortaya çıkabilir.

 

  • Killjoy

Gözcü sınıfına dahil olan Alman ajan, oyuna ilk dahil olduğu zaman oyuncular tarafından çekingenlikle karşılaşmış, oyunun dengesini bozacağı düşünülmüştü. Ancak iyi dengelenen yetenekleri ile oyunun dengesini koruyabilen Killjoy, oynanması en eğlenceli karakterlerden biri olarak görülmektedir.

Nanosürü bombası yeteneği ile uzaktan görünmez olan ve patladığı zaman yakındaki rakip oyunculara zarar veren el bombası atabilmektedir. Killjoy eğer alarm botundan 40m’den fazla uzaklaşırsa, bot kendini kapatır, Killjoy yaklaşınca tekrar aktive olur. Oyundaki en enteresan yeteneklerden biri olan alarm botu kurulduğu noktadan tespit rakip oyunculara koşarak patlıyor.

180 derecelik bir görüş açısı olan taret, görüş alanına giren her rakibe saldırır. Alarm botu gibi Killjoy’dan 40 metreden fazla uzakta çalışmayan taret, bir yerden alınıp başka yere kurulabilir. Killjoy’un en önemli yeteneği tecrit, içinde bulunan rakiplerin silah ve yeteneklerini 8 saniye kullanmalarını engeller.

 

  • Cypher

Gözcü sınıfından olan Faslı ajan, tuzaklar kuran ve haritada rakip oyuncuları tespit etmek için yeteneklerle donanmış olan Cypher, oynanış dinamikleri en farklı ajanlardan biridir. Bubi tuzağı, kurulan noktadan geçen rakip oyuncuları tespit etmek için kullanılabilen bir yetenektir. Fark eden oyuncular tarafından yok edilebilmektedir. Siber kafes, 7 saniye boyunca rakip oyuncunun görüşünü engelleyen bir alan yaratır.

Gizli kamera yeteneği sayesinde Cypher rakiplerini tespit edebilir, attığı oklarla onları takip edebilmektedir. Nöron hırsızı yeteneği ile yeni ölmüş bir oyuncundan kısa bir süreliğine bütün takım arkadaşlarının yerleri öğrenilebilmektedir.

 

  • Reyna

Düellocu sınıfına dahil olan Reyna, hayatta kalma yetenekleri en gelişmiş ajanlardan biridir. Tecrübeli oyuncuların elinde bir ölüm makinesine dönüşebilen Reyna, kem göz yeteneği ile duvarların arkasını görebilir, sömür yeteneği ile kendisini ve sahip olduğu kalkanı iyileştirebilmektedir. Azlet yeteneği ile Reyna’nın hızı 2 saniye boyunca artar. Bu esnada Reyna’nın yaraladığı bir rakip başka bir takım arkadaşı tarafından öldürülürse sömür yeteneği için bir ruh küresi daha düşer. En önemli yeteneği imparatoriçe kullanıldığı zaman 30 saniye için hareket, şarjör değiştirme ve ateş etme yetenekleri %15 artan ajan bu yeteneğini azlet ile beraber kullanırsa görünmez olur. 30 saniye dolmadan öldürdüğü her rakibi, sürenin sıfırlanmasını sağlar.

 

  • Raze

Brezilyalı düelist ajan, sahip olduğu yeteneklerle oyunda en çok tartışma yaratan karakterlerden birisiydi ancak iyi dengelenmesi sebebiyle oyuncuların endişeleri çok kısa sürede ortadan kalktı.

Kilitlendiği rakibi takip edebilen bombot, kilitlendiği oyuncunun yanına geldiği zaman kendini patlatarak ciddi hasara uğratabiliyor. Patlayıcı çantası, her türlü zemine, tavanlara bile yapışabilmesiyle mayın gibi kullanılabilen bir yetenek. Kendisine çarpıldığı zaman veya vurulduğu zaman patlayan çanta, oyuncuların yüksek yerlerden düşmelerini sağlamak için de kullanılabilir.

Renk tesirli bomba, atıldığı zaman daha ufak parçalara ayrılan ve daha geniş bir alanda hasara yol açan el bombası atılmasını sağlar. Nefes kesen, patladığı noktada yüksek hasara yol açan tek kullanımlık bir roket atardır ve patlama çevresine de hasar verdiği için en tehlikeli silahlardan biridir.

  • Breach

Öncü sınıfındaki İsveçli ajan, oyunda tecrübeli olan oyuncular tarafından tercih edilen karakterlerden biridir. Yeteneklerinin haritanın duvar, yükseklik farkı gibi engellerinden etkilenmemesi en büyük avantajıdır.

Artçı sarsıntı yeteneği ile Breach duvarları aşabilen enerji dalgaları gönderebilir ve bunlara yakalanan oyuncuların büyük hasar almalarına yol açabilir. Gözkamaştıran da duvarların arkasındakileri de etkileyebilen ve o anda o yöne bakanları geçici olarak kör eden bir yetenektir. Fay hattı, düz bir hat üzerinde sarsıntı meydana getirerek yakın mesafedeki ve hat üzerindeki bütün oyuncuların sersemlemesine sebep olur. Zelzele, fay hattının çok güçlü bir biçimidir ve bütün harita da etkili olabilir.

  • Skye

Avustralyalı öncü sınıfındaki ajan, oyundaki en pasif karakterlerden biri olmasının yanında, yetenekleri sayesinde rakip oyuncuların yerini belirleme ve onları kısa bir süre etkisiz hale getirme konularında başarılıdır. Daha çok tecrübeli oyuncular tarafından tercih edilir.

Doğanın şifası yeteneği ile takım arkadaşlarını iyileştirebilen Skye, bu yeteneğini kendini iyileştirmek için kullanamaz. Av peşinde yeteneği ile Tasmanya Kaplanı golemi yaratabilen Skye, golemi kontrol ederek rakip oyunculara çarparak onlara yüksek zararlar verebilir. Kılavuz ışık yeteneği ile Şahin golemi yaratan Skye, rakip oyuncu ile karşılaştığı zaman flaş yapar ve rakibin görüş alanında olduğu bildirir. İzsürenler ise en yakın 3 rakip oyuncuyu bulup takip eden 3 adet golem yaratır.

 

 

  • Yoru

Japonyalı düelist bir ajan olan Yoru, gizlenmeyi ve aldatmacayı seven oyuncular tarafında tercih edilen karakterlerden biridir. Fake at yeteneği ile istediği bölgelerde sahte ayak sesleri oluşmasını sağlayabilen Yoru, kör nokta yeteneği ile dengesiz bir boyuta ufak bir geçit açarak, ortaya çıkan enerji ile rakiplerin görmelerini engelleyen bir flaş oluşturabiliyor.

Çatkapı yeteneği ise Yoru’nun kısa mesafelerde ışınlanmasını sağlayarak rakiplerinin arkasına geçmesini sağlıyor. Boyutlararası geçiş yeteneği ile Yoru diğer boyutu görmesini sağlayan bir maske takarak bu şekilde rakip oyuncular tarafından görülmeden ve vurulmadan hareket edebiliyor.

 

  • Astra

Ganalı kontrol uzmanı olan ajan, evrenin dokusunda yer alan güçleri kullanarak rakipleri ile mücadele ediyor. Yetenekleri alan etkili ve bütün oyuncuları etkilediği için dikkatle oynanması gereken bir ajan olarak dikkat çekiyor. Çekim alanı yeteneği ile astral formda ufak bir yıldız yaratabilen Astra, bu yıldıza yakın olan bütün oyuncuların yer çekimi etkisiyle yıldıza doğru çekilmesini sağlayabiliyor. Nihayetinde yıldız patladığı zaman etki alanındaki bütün oyuncular da hasar alıyor ve ikincil hasarlara daha açık hale geliyorlar. Nova Darbesi ile Astra yine astral formda bir yıldız yaratıyor ve süper nova patlaması ile alandaki bütün oyunculara hasar verebiliyor. Astral Form yeteneği ile Astra, astral boyuta geçip, harita içine yıldızlar koyabiliyor. Bu yıldızlar daha sonra çekim alanı, nova darbesi veya Nebula/Dağıt yetenekleri ile değiştirilebiliyor. Nebula/Dağıt yeteneği ile yıldız bir nebulaya dönüştürülerek, normal boyutta oyuncuların görüşünü etkileyen bir duman bulutu oluşmasına sebep oluyor. Dağıtma yeteneği ile ise, yıldız başka bir yere konumlandırılmak üzere kaldırılabiliyor.

Astra’nın son yeteneği olan kozmik ayrım ile seçilen iki nokta arasında duvar oluşuyor ve kurşunlar ve sesler diğer tarafa ulaşamadan bu duvarda kaybolup gidiyor.

 

Oynasana en ucuz fiyat garantisiyle size Valorant keyfi sunuyor. Tüm ürünlerimize KDV dahildir, satın aldığınız ürünler gibi e-Faturanız da size Dijital olarak E-Posta yoluyla teslim edilecektir. Adresinize herhangi bir posta veya kargo ile fiziksel fatura gönderimi yapılmayacaktır. Ucuz ve ekonomik olarak hemen sen de Valorant vp satın al anında yükle ve oynamaya başla!