Watch Dogs 2 İnceleme

Bu yazı Beyzanur Dogan tarafından tarihinde girilmiştir.

Watch Dogs 2 oldukça etkileyici bir kurgu üzerine odaklanıyor ve bize, farklı bir beyin jimnastiği yapma zorunluluğu getiriyor. Son derece karizmatik bir adam eline akıllı telefonu almış ve ortalığı darmaduman ediyor! O güne kadar yayınlanmış oyunlara göre son derece yenilikçi…

Ubisoft tarafından geliştirilen Watch Dogs 2, akıllı şehir olsa neler yaşanabilir? Sorusunun cevabını veriyor. Şehrin kontrolünü içeriye sızan bir hackerin eline veriyor. Aslında hikâye bir yerden tanıdık gelebilir. Nereden mi? 2003’te yaşanan Kuzeydoğu Karanlığından. Amerika’da yaşanan bu olayda tüm bölgenin elektriği bir hacker tarafından kesilmiş, bölge karanlığa bürünmüştü. Bazı yerlere iki hafta sonra ancak elektrik verilebilmişti.

Watch Dogs 2 Hikayesi ve Oynanışı

Watch Dogs 2, ilk oyundan sonrasını ele alıyor. Aiden Pearce’ın yaptıkları pek çok genç zihne ilham olmuştur. İdealist hackerler Blume ve onun son icadı ctOS’a karşı savaş açarlar. Biz de buradaki idealist gençlerden birisini, Marcus Hallowey’i canlandırıyoruz.

ctOS akıllı şehir sistemi ilk kez Chicago’da denenir ve bütün şehrin iletişimi, verileri bir yapay zekanın kontrolündedir. Bu teknolojide her şey tek bir merkezden yönetilir. Aiden ise sisteme sızan ilk kişi olarak kısa sürede ctOS’un bağlı olduğu bütün sistemlerde hakimiyeti ele geçirir.

Blume, ctOS’un nerede olduğunu araştırır. Veri ağı henüz yeterince aktif değildir. Sistem, daha herkesi gözlemeyi başaramamakta, bu yüzden de ctOS 2.0 hazırlanmış bulunmaktadır. İkinci versiyon çok daha ileri düzey bir veri ağı oluşturur. Elektrik sistemi olan araba oyunca, akıllı telefon vs. her şey ctOS’a veri aktarır. Artık kişisel hak ve özgürlükler tamamen sınırlıdır. İnsanlar görünmez duvarlar arasında yaşamaya çalışır.

Watch Dogs oyununun ilkinde bazı oynanış sorunları vardı. Hack işlemleri bizi oyunun atmosferinden uzaklaştırıyordu. Fakat Watch Dogs 2 ile karşımızda o kadar fazla seçenek var ki her biri kendisine hayran kalmamızı sağlıyor. Drone kullanıyor, arabaları hackleyerek yoldan çıkarıyor, şehir sistemlerini ele geçiriyor ve daha tonla yetenek ortaya koyabiliyoruz. Görevler o kadar fazla ki her şeyi bir yerde kullanabiliyoruz. Jumper ve Quadcopter ekipmanlarımız ile atmosfer daha ileri taşınıyor; fakat bunları elde etmek için bol bol görev yapmamız gerekiyor.

Watch Dogs 2 Satın Al adresinden indirimli fiyatla oyuna sahip olabilirsiniz!

Watch Dogs 2 Artı ve Eksileri

Watch Dogs 2 artılarına ve eksilerine baktığımızda artıları olarka şunlar gözden kaçmıyor:

  • Güçlü grafikler ve atmosfer,
  • Oynanış öğelerinin çok çeşitli olması,
  • Dedsec ile çok daha derin vi arka plan hikayesi,
  • Onlarca yan etkinlik.

Buna karşın oyunun çoklu oyunculu kısmının sık sık sorun çıkarttığını ve araba sürüşlerinin bu seride de olmamış olduğunu hatırlatmakta fayda var. Fakat her şeyine rağmen Watch Dogs 2 oldukça başarılı ve eğlenceli zaman geçirtiyor.

Bir detay daha. Person of Interest adlı dizi de Watch Dogs 2 ile benzer bir senaryoyu ekranlara taşıyor. İzlemenizi öneririm.

Her türlü oyuna indirimli fiyat ve %100 orijinal lisans garantisiyle Oynasana.com üzerinden ulaşabilirsiniz. Herkese keyifli oyunlar!